Mäso/Igor Hraško

V potravinárskom priemysle v 1. štvrťroku klesol počet pracovníkov

Výraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v sledovanom období evidovalo vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov a vo výrobe hroznového vína.

Zdroj: teraz.sk

V potravinárskom priemysle SR v 1. štvrťroku 2020 pracovalo 31 758 zamestnancov. Oproti 1. štvrťroku 2019 sa ich stav znížil o 1,0 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.

Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2020 sa podľa neho zaznamenalo vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa oproti 1. štvrťroku 2019 počet medziročne zvýšil o 909 zamestnancov (63,3 %).

Výraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v sledovanom období evidovalo vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (11,0 %) a vo výrobe hroznového vína (11,9 %).

Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2020 nastalo v odvetví výroby, spracovania a konzervovania mäsa a mäsových výrobkov, kde sa medziročne znížilo o 874 zamestnancov (24,5 %) a vo výrobe mlynských výrobkov, medziročne sa tu stav zamestnancov znížil o 133 (16,0 %).

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Súkromné zdravotné poisťovne kritizujú úvahu o zlúčení odvodov

Igor Hraško/TASR

MetLife predstavuje na Slovensku synonymum finančnej istoty

Igor Hraško / SITA

Tesco na Slovensku ďalej rastie: V petržalskej Galérii otvárajú ďalšie obchody

Igor Hraško / SITA