https://www.tinkinerecepty.sk/stavnata-pecena-krkovicka-na-pive-a-horcici-a-chrumkave-americke-pucene-zemiaky/
https://www.tinkinerecepty.sk/stavnata-pecena-krkovicka-na-pive-a-horcici-a-chrumkave-americke-pucene-zemiaky/

Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé americké pučené zemiaky

Množstvo Príprava
5 porcií 20 Min
Doba varenia
75 Min
Čo budeme potrebovať
  • 1 kg bravčová krkovička s kosťou alebo bez kosti, 10 plátkov
  • 1 kg nové menšie zemiaky
  • 3 ks hlávkový šalát
  • 250 g cherry rajčiny
  • Na dochutenie mäska: 1,5 PL dijon horčica, 2 deci svetlé pivo, 2 strúčiky cesnak, soľ, 1 čl drvená rasca, 1 PL olivový olej
  • Na dochutenie zemiakov: červená mletá paprika, sušená cibuľa, sušený cesnak, chilli, čerstvá vňaťka, soľ
  • Na dochutenie šalátu: citrón, olivový olej, soľ
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov, režim hore a dole.
  2. Mäsko nakrájame na 10 plátkov. 1 polievkovú lyžicu horčice rozotrieme len na jednej strane mäska. Posypeme drvenou rascou soľou a položíme natretou stranou hore do jánskej misy. Zmiešame si dokopy zvyšnú pol lyžicu horčice, prilejeme pivo, prelisujeme strúčiky cesnaku, osolíme, nalejeme 2 deci vody a podlejeme mäsko. Mäsko prikryjeme vrchnou časťou jánskej misy a dáme zakryté piecť do rúry na 60 minút. Po 30 minútach mäsko otočíme a pečieme ďalej zakryté. Po 60 minútach dáme poklop dole, mäsko opäť otočíme, teplotu zvýšime na 200 stupňov a necháme odokryté zapiecť dozlatova ešte 15 minút. Ak by sa vám šťava vyparovala, priebežne podlievajte vodou.
  3. Medzitým ako sa nám mäsko pečie si pripravíme zemiaky. Umyjeme ich ručne pod vodou, majú jemnú šupku, netreba ich šúpať. Dáme ich vcelku variť do vriacej vody na 15 minút do skoromäkka- závisí od veľkosti zemiakov. Uvarené zemiaky scedíme.
  4. Na panvicu dáme rozhorúčiť olivový olej, pridáme zemiaky vcelku a každý jeden pučítkom na zemiaky jemne stlačíme, aby sa rozpučil. Vrch zemiakov posolíme, posypeme mletou červenou paprikou, sušenou cibuľkou aj cesnakom a necháme restovať dochrumkava – cca 5 minút. Následne zemiaky otočíme a opäť z druhej strany. Ilustračná fotka ako to stlačiť je z internetu
    Zdroj: https://cafedelites.com/crispy-garlic-butter-parmesan-smashed-potatoes/
    Na panvicu dáme rozhorúčiť olivový olej, pridáme zemiaky vcelku a každý jeden pučítkom na zemiaky jemne stlačíme, aby sa rozpučil. Vrch zemiakov posolíme, posypeme mletou červenou paprikou, sušenou cibuľkou aj cesnakom a necháme restovať dochrumkava - cca 5 minút. Následne zemiaky otočíme a opäť z druhej strany. Ilustračná fotka ako to stlačiť je z internetu, nestihla som to odfotiť, tak aby ste mali predstavu. Zdroj: https://cafedelites.com/crispy-garlic-butter-parmesan-smashed-potatoes/
  5. Šalát a rajčiny si umyjeme, nakrájame, posolíme, polejeme olivovým olejom, citrónovou šťavou a zamiešame. Pripravíme si ho tesne pred podávaním, aby bol čerstvý a chrumkavý.
Poznámka k receptu

TIP: Ak máte viac zemiakov, môžete ich restovať na dvoch panviciach naraz, alebo ich týmto spôsobom dať aj do rúry na pečiaci papier upiecť cca 15 min na 200 stupňov.

Zdroj : www.tinkinerecepty.sk

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

12 častých chýb pri varení. Ako sa im vyvarovať?

Ivan Mihale

Sladký kokteilový pohár

Dušan Kasenčák

Kuracie paličky

Dušan Kasenčák