Recept na kávový hrnčekový koláč

Budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka masla (cca 70 g)
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 PL kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 espresso kavou

Na potretie a polevu:

  • šípkový džem
  • 1 a pol hrnčeka na kocky nalámanej čokolády na varenie (cca 200 g)
  • 1 espresso
  • 1/2 hrnčeka Cery na polevy (cca 70 g)
  • cukor

Postup:

    1. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Postupne pridáme všetky ostatné ingrediencie a poriadne vymiešame mixérom do stredne tuhého cesta.
    2. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech alebo formu na tortu. Pečieme na 160 stupňoch približne 30 minút.
    3. Po upečení prelejeme korpus osladenou espresso kavou a vrch natrieme šípkovým džemom.
    4. Čokoládu na varenie spolu s Cerou roztopíme vo vodnom kúpeli dohladka a nanesieme na korpus.

Hneď, keď čokoláda stuhne, môžeme koláč krájať a podávať ku kávičke. Dobrú chuť. 🙂

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

12 častých chýb pri varení. Ako sa im vyvarovať?

Ivan Mihale

Sladký kokteilový pohár

Dušan Kasenčák

Kuracie paličky

Dušan Kasenčák