Lahodný koláč "Krtkov plech" / Redakcia SZD

Krtkov plech. Lahodný koláč ktorý nesklame!

Lahodný koláč „Krtkov plec“ je ideálny rýchlo pečený „hrnčekový koláč, ktorý poteší celú rodinu nie len pri nedeľnom obede, ale skvele sa hodí aj k odpoludňajšiemu čaju, alebo rannej káve. 

Na cesto budeme potrebovať:

2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček práškového cukru
1 bal. prášok do pečiva
1 bal. vanilkový cukor
4 lyžice kakaa
1 hrnček mlieka
1 hrnček oleja
2 ks vajcia

Na krém budeme potrebovať:

300 ml mlieka
1 bal. banánový puding
4 lyžice krupicového cukru
500 ml smotany na šľahanie
1 bal. stužovač šľahačky
100 g čokolády na varenie

Ďalej potrebujeme: banány

Overený recept na Kávové zrná. Vyzerajú výborne a chutia ešte lepšie!

Postup:
  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame a vyšľaháme hladké cesto.
  2. Plech s veľkosťou 38×25 cm vyložíme papierom na pečenie, nalejeme naň cesto a upečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť.
  3. Z upečeného a vychladnutého plátu vydlabeme asi polcentimetrovú vrstvu a necháme asi centimetrové okraje. Na vydlabaný povrch poukladáme pozdĺžne rozpolené banány, na celý povrch natrieme krém a posypeme omrvinky z vydlabaného cesta. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
  4. Krém: Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Vychladnutý puding rozšľaháme, prilejeme smotanu, potom pridáme stužovač a vyšľaháme hustý krém.
  5. Do dobre vyšľahaného krému vmiešame nahrubo nastrúhanú čokoládu na varenie.

Kuracie stehná pečené s ryžou v jednom pekáči (VIDEO)

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Čaj z jablka a hrušky

Dušan Kasenčák

Banánový puding

Dušan Kasenčák

Čerešňovo-jogurtový pohár

Dušan Kasenčák