https://www.tinkinerecepty.sk/kremova-cesnacka-deluxe/
https://www.tinkinerecepty.sk/kremova-cesnacka-deluxe/

Krémová cesnačka DeLuxe

Množstvo Príprava
1 liter 15 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
  • 7 veľký strúčik cesnak
  • 1 ks mrkva
  • 1 ks paštrnák alebo petržlen, kúsok zeleru
  • 1 kopcovitá PL ovsené vločky
  • 2 steblá čerstvá zelerová vňať
  • 2 kopcotivá PL červená šošovica
  • 150 ml 33% šľahačková smotana alebo 200 ml na varenie 12%tná
Postup prípravy
  1. 6 cesnakov (1 si necháme) si ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Do hrnca vhodíme kusisko masla, necháme speniť, pridáme cesnaky a znížime oheň na minimum – aby nám nezhorkli. Medzitým si ošúpeme mrkvu, paštrnák a nastrúhame najemno. Pridáme k cesnakom, zamiešame a necháme ešte pol minútky prevoňať. Dochutíme drvenou rascou, kurkumou, mletou červenou paprikou, pridáme ovsené vločky, zelerovú vňať, bobkový list, pomiešame, zalejeme litrom vriacej vody z kanvice a necháme variť 10-15 min – do zmäknutia zeleniny.
  2. Vyberieme vňať aj bobkový list a polievku rozmixujeme dohladka. Pridáme červenú šošovicu a necháme ešte 5 min povariť. Posledný strúčik cesnaku si ošúpeme a prelisujeme do polievky (alebo nastrúhame najemno), vlejeme smotanu, dochutíme už klasicky – šťava z citróna (ja som dala štvrťku), med, soľ a čerstvá vňaťka a vypneme. Jedna báseň 🙂
Poznámka k receptu

TIP : polievku môžete dochutiť nastrúhaným parmezánom a chuť podčiarknuť muškátovým orieškom.

Zdroj : www.tinkinerecepty.sk

 

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

12 častých chýb pri varení. Ako sa im vyvarovať?

Ivan Mihale

Sladký kokteilový pohár

Dušan Kasenčák

Kuracie paličky

Dušan Kasenčák