Domáci pribináčik

Množstvo Príprava
4 porcie 5 min
Čo budeme potrebovať
  • 200 gram jemný tvaroh
  • 100 gram 33% šľahačková smotana
  • 30 gram pomletý trstinový cukor vic/menej podľa chuti
  • 1 ks vanilkový lusk
Postup prípravy
  1. Tvaroh a smotanu si dáme do nádoby a prešlaháme spolu metličkovým mixérom cca 1 minútu, pokým sa nám spolu pekne spoja.
  2. Pridáme pomletý trstinový cukor, vydlabané vnútro z vanilkového lusku a cca 5 – 10 sekúnd spolu prešlaháme. Trstinový cukor som si pomelela na elektronickom mlynčeku na kávu.
  3. Môžete pridať aj rozmixované ovocie.
Poznámka k receptu

TIP : Pribináčik môžete urobiť aj z hrudkovitého tvarohu, stačí ho spolu so smotanou vymixovať ponorným mixérom na hladký krém. Dosladiť môžete podľa chuti aj medom, či iným sladidlom. Šlahačkovú smotanu môžete nahradiť aj sladkou 10% tnou, alebo kyslou pochúťkovou, ale chuť to už mierne zmení.

Zdroj : www.tinkinerecepty.sk

 

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

12 častých chýb pri varení. Ako sa im vyvarovať?

Ivan Mihale

Sladký kokteilový pohár

Dušan Kasenčák

Kuracie paličky

Dušan Kasenčák