Kapusta s mäsom/Igor Hraško

Máte kyslú kapustu? Skúste tento recept.

Kyslá kapusta sa predovšetkým používa na varenie výbornej kapustnice. To pozná azda každá rodina. Ale jestvuje aj kopec iných receptov, kde si kyslá – kvasená kapusta nájde svoje miesto. My vám prinášame jeden takýto receptík a je pomerne jednoduchý, takže aj gazdinky s nedostatkom času ho určite ocenia.

Mäso si vyberte podľa chuti, bravčové či kuracie (vykostené stehno, alebo prsia), zemiaky, kyslá kapusta, cibuľa, vajce, smotana. Na spodok plechu poukladáme najskôr cibuľu nakrájanú na pásiky (nemusia byť kocky), na cibuľu poukladáte zemiaky nakrájané na kolieska. Ďalšiu vrstvu tvorí odležané osolené a okorenené mäso (v prípade bravčových rezníkov ich môžete rukou vyklepať a vpraviť korenie do mäsa), na ktoré sa poukladá kyslá kapusta. Celé sa to zaleje smotanou s rozhabarkovaným vajíčkom. Dať do rúry a pečieme pri teplote 180°C asi 45 minút (treba sledovať).

Ak by sa niekto pýtal, aké množstvá dať do tejto pochúťky, nuž akoby z jednej rozprávky bolo povedané – PRIMERANE. Podľa toho, ako kto má čo rád, niekto viac cibule, niekto viac zemiakov. Kapusta by mala zakrývať celý plech. Smotanu môžete použiť aj pol na pol – sladká aj kyslá a jedno vajíčko bude pre štvorčlennú rodinu stačiť. Tak dobrú chuť.

 

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Na Slovensku objavili ďalší prípad vtáčej chrípky a opäť v drobnochove hydiny

Igor Hraško/SITA

Slepačí trus ako najlepšie hnojivo

Igor Hraško

Štát predal v prvých tohtoročných aukciách dlhopisy za takmer 300 miliónov eur

Igor Hraško/SITA

Pridaj komentár