Majonéza/Igor Hraško

Majonéza do šalátu trochu inak

Veľa rodín na Slovensku má ako súčasť štedrovečernej večere klasický zemiakový šalát s majonézou. Niekto dáva kúpenú, už hotovú majonézu, ale niektorí si majonézu pripravujú sami doma.

My sme našli netradičný recept na takúto majonézu a teraz ho prinášame aj vám. Pripravuje sa z varených vajíčok, čo určite ocenia tí, ktorí majú problémy s jedlami, ktoré sú potenciálnym zdrojom patogénov, ako napríklad salmonela. V tomto prípade salmonelu určite nenájdete, nakoľko sú vajíčka uvarené a salmonela sa v takom prípade zničí.

Do receptu budete potrebovať: vajíčka, olej a ocot. Tie tvoria základ. A na dochutenie, soľ, korenie, horčicu, štipku cukru a smotanu alebo mlieko. Takže nech sa páči.

 

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Na Slovensku objavili ďalší prípad vtáčej chrípky a opäť v drobnochove hydiny

Igor Hraško/SITA

Slepačí trus ako najlepšie hnojivo

Igor Hraško

V Thajsku si školáci uctili zvieratá uhynuté pri požiaroch v Austrálii

Igor Hraško/TASR

Pridaj komentár