Lahodný koláč „Krtkov plec“ je ideálny rýchlo pečený „hrnčekový koláč, ktorý poteší celú rodinu nie len pri nedeľnom obede, ale skvele sa hodí aj k odpoludňajšiemu čaju, alebo rannej káve.
Na cesto budeme potrebovať:
2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček práškového cukru
1 bal. prášok do pečiva
1 bal. vanilkový cukor
4 lyžice kakaa
1 hrnček mlieka
1 hrnček oleja
2 ks vajcia
Na krém budeme potrebovať:
300 ml mlieka
1 bal. banánový puding
4 lyžice krupicového cukru
500 ml smotany na šľahanie
1 bal. stužovač šľahačky
100 g čokolády na varenie
Ďalej potrebujeme: banány
Overený recept na Kávové zrná. Vyzerajú výborne a chutia ešte lepšie!
Postup:
- Všetky suroviny na cesto zmiešame a vyšľaháme hladké cesto.
- Plech s veľkosťou 38×25 cm vyložíme papierom na pečenie, nalejeme naň cesto a upečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť.
- Z upečeného a vychladnutého plátu vydlabeme asi polcentimetrovú vrstvu a necháme asi centimetrové okraje. Na vydlabaný povrch poukladáme pozdĺžne rozpolené banány, na celý povrch natrieme krém a posypeme omrvinky z vydlabaného cesta. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
- Krém: Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Vychladnutý puding rozšľaháme, prilejeme smotanu, potom pridáme stužovač a vyšľaháme hustý krém.
- Do dobre vyšľahaného krému vmiešame nahrubo nastrúhanú čokoládu na varenie.